Cover art for Call To Raise The Struggle by Turkey’s Public Workers Unions Confederation
1 viewer

Call To Raise The Struggle Lyrics

AKP FAŞİZMINE KARŞI

İŞYERİNDE VE ALANLARDA MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Bilindiği üzere KESK olarak güvencesi talebiyle 5 Haziran'da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmıştik. Ancak Gezi parkı'nın ranta açılmasına karşı yedi gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insaların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmektedir. Ülkenin tamamına yayılan demokrasi talepi kitlesel gösterilere karşını uygulanan devlet terörü AKP iktidarının demokrasi düşmanlığınıntüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Hedef gözetecek yapılan polis saldırılarında önemli bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce yurttaş yaralanmıştir. Binlerce insan gözaltına alınmıştır. Kentlerin tüm alamarı ablukaya alınmış, gece boyunca süren baskınlarla muhalifleri hedef alan Nur sürek avı başlatılmıştır.

Hukuk tanımaz biçimde adeta intikama dönüşen operasyonlar tüm ülkeyi gaz bombalarına boğmuş, Başbakan demokratik haklarını kullanarak eylemlere katılanları milyonları "marjinal, bir avuç çapulcu" olarak mıtelryecek kadar pervasızlaşmıştır.

Kuruluş felsefesini ve değerlerini fiili meşru mücadeleden alan KESK, ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Konfederaayonumuz, halkın can güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik bu tutuma karşı;

* 4 Haziran (Salı) gününden itibaren tüm ülkede işyerlerimize siyah kurdela ve siyah giysilerle gideceğiz. İş yerleri önünde halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok satanların vahşetını kınayan basın açıklamaları yapacağız. Daha önce 5 Hazıran'da yapacağımızı ilan ettiğimiz Grevimizi 4 Haziran (Saiı) günü Saat: 12:00 itibariyle başlatacağız.

* "İmsanva Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye" talebiyle yapılacak Grevimiz 5 Haziran (Çarşamba) günü de devam edecek be kitlesel biçimde meydanlara çıkacağız.

Tüm emek ve demokrasi güçlerini bu baskıcı, otoriter ve hakuk tanımaz hükümete karşı mücadeleyi ortaklaşyırmaya ve yükseltmeye çağırıyoruz.

How to Format Lyrics:

  • Type out all lyrics, even repeating song parts like the chorus
  • Lyrics should be broken down into individual lines
  • Use section headers above different song parts like [Verse], [Chorus], etc.
  • Use italics (<i>lyric</i>) and bold (<b>lyric</b>) to distinguish between different vocalists in the same song part
  • If you don’t understand a lyric, use [?]

To learn more, check out our transcription guide or visit our transcribers forum

About

Have the inside scoop on this song?
Sign up and drop some knowledge

Q&A

Find answers to frequently asked questions about the song and explore its deeper meaning

Credits
Tags
Comments